adada
Gebruiksgemak

De beste MS-behandeling is een behandeling die het beste bij jou past

MS is een chronische ziekte. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je langdurig medicijnen gebruikt. Hoe makkelijk dit voor je is, wordt voor een groot deel bepaald door de manier van toedienen. Sommige mensen met MS nemen liever tabletten in, andere vinden het geen probleem om zichzelf een injectie te geven of naar het ziekenhuis te gaan voor een infuus. Behalve de wijze van toediening speelt ook de frequentie een rol. Vind je het geen probleem om dagelijks een pil te slikken of een spuit te zetten? Of is de kans groot dat je dit wel eens gaat vergeten en past een korte behandelkuur het beste bij je? Ook het aantal controles heeft veel invloed. Vaker naar het ziekenhuis moeten, kan immers behoorlijk ingrijpen in je dagelijks leven.  Het is daarom belangrijk dat je samen met je behandelaar de juiste balans vindt. Dat vergroot ook de kans dat je de MS-behandeling volhoudt.

adada

Goed om te weten voor je gesprek

girl
girl

Artsen en verpleegkundigen zijn gewend aan mensen met slikproblemen of angst voor injecties. Vertel daarom eerlijk of je hier last van hebt, zodat je behandelaar daar rekening mee kan houden. 

Geef aan of je slikproblemen of prikangst hebt.

Ben je voor je werk regelmatig van huis? Of maak je vaak verre en lange reizen? Geef dit aan bij je behandelaar, zodat de keuze van de MS-behandeling hierop kan worden afgestemd. Noteer of je vaak van huis bent voor je werk of graag lange of verre reizen maakt.

Noteer of je vaak van huis bent voor je werk of graag lange of verre reizen maakt.

Overweging : hoe Belangrijk is dit voor jou?

Makkelijk/niet makkelijk naar het ziekenhuis
Als het niet makkelijk is om regelmatig naar het ziekenhuis te gaan, kan dit invloed hebben op de keuze van je MS-medicijnen. Hoe belangrijk is dit voor jou?

Veel/weinig controles
Sommige mensen vinden het geruststellend als ze regelmatig een controleafspraak hebben. Voor andere heeft dit teveel invloed op hun dagelijks leven. In hoeverre is dit belangrijk voor jou?

Niet zo Belangrijk
Heel Belangrijk

Gesprekslijst

Wij maken een overzicht van de onderwerpen die je belangrijk vindt. 
Wij slaan jouw gegevens niet op.
Print ze of neem ze digitaal mee naar je arts of verpleegkundige.

Toegevoegd
Toegevoegd